KARAMAN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2016-2017 eğitim öğretim yılı 1. Dönem sonu okul, kurum müdürleri ile okul aile birliği başkanları toplantısı gerçekleştirildi.
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire amirleri, okul-kurum müdürleri ile okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptı. Eğitim uzun vadeli bir yatırım anlayışla değerlendirilerek, insanımızın yaşam kalitesini yükselten, insan kaynağımızı çağdaş dünya ile rekabet edebilir donanıma kavuşturan ve hayat boyu devam eden bir süreçtir diyerek konuşmasına başlayan İl Müdürü Asım Sultanoğlu, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmeye gençleri mutlu etmeye odaklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, bugün ülke nüfusunun yaklaşık %16’sını oluşturan gençlerin, yarının okul müdürlerinin, milli eğitim müdürlerinin, valilerinin %100’ünü oluşturduğunu belirterek gençlerimizin geleceğimizi çok yakından izlediklerini söyledi.

Okul fiziki imkanları, teknolojik alt yapı, derslik sayısı bakımından eksiksiz olduğunun altını çizen Sultanoğlu, “Fatih Projesiyle, EBA portalıyla ve fiber interneti bağlı akıllı tahtalarımızla eğitim öğretim alt yapımızı tamamladık. Günden güne yenilenen müfredatımızla da dünyadaki akranları ile rekabet gücü artırılmış öğrenciler yetiştiriyoruz” dedi.

Sultanoğlu son olarak, “Sen kendini inşa etmezsen bil ki bunu başkaları yapacaktır” diyen şairden esinlenerek, bizi biz inşa edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Açış konuşmasından sonra söz alan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Tüm ülkemizde olduğu gibi Karaman´da da eğitim ve öğretim anlamında, merkezi yönetiminde desteği ile birçok yatırım ve yenilik hayata geçirilmiştir. Son 15 yıl içerisinde eğitim kurumlarımızın fiziki yapısı önemli ölçüde daha kaliteli hale gelmiştir. Ama önemli olan sadece eğitim kurumlarımızın fiziki yapısının yüksek kaliteye sahip olması değil, eğitim ve öğretimin kalitesinin yüksek olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Karaman Valisi Süleyman Tapsız;  “Eğitim konusu devlet olarak, millet olarak başarılı olmaya mecbur olduğumuz konulardan birisidir. Geleceğe daha emin bakmak istiyorsak, bizi bu coğrafyada yaşatmamak isteyenlere karşı daha güçlü olacaksak, mutlaka eğitimde yüzde yüz başarı sağlamamız lazım. Bu başarıyı elde etmede de üç ana unsur;  öğretmenlerimiz, toplum ve ailelerdir. Eğer biz bu üç grupla uyum içerisinde çalışıp, hedeflerimizi birlikte belirler, yapmamız gerekenleri birlikte yaparsak başarıya kolayca ulaşırız” dedi.

Konuşmasına, ilimizin demografik yapısını anlatan sunumla devam eden Vali Tapsız, eğitime yapılan yatırımın son 14 yılda 413 milyon TL. olduğunu, ilköğretim ve ortaöğretim derslik sayısında 2002 ve 2017 yılları arasında yaşanan %85 lik artışla birlikte kalabalık dersliklerin tarih olduğunu belirtti. Toplantının amacına ulaşmasını temenni eden Vali Süleyman Tapsız, katılımcılara teşekkür etti.

Dilek ve temennilerin ardından toplantıya son verildi.

 

13-01-201713-01-201713-01-201713-01-201713-01-201713-01-201713-01-201713-01-2017

Hamidiye Mah. Fevzi Paşa Cad. Kapı No18 KARAMAN - 0 (338) 280 70 00 // 0 (338) 280 70 70

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.